Λέβητες Βιομάζας

Λέβητας βιομάζας BIODROP (23-581kW)

Κωδ.: BD

Λέβητας Pellet – Βιομάζας με Σύστημα Κατάπτωσης Νέας Τεχνολογίας με Δύο Μοτέρ Τροφοδοσίας (23 – 580 kW). Ο σχεδιασμός του λέβητα BIODROP έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά:

  1. Το μειωμένο πλάτος του συγκροτήματος, που είναι επιβεβλημένο για μικρά λεβητοστάσια και
  2. Τον εξελιγμένο πυρηνοκαυστήρα που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του συστήματος καύσης, κατάπτωσης και προώθησης του καυσίμου με τη μέγιστη ασφάλεια.

Ο πυρηνοκαυστήρας του λέβητα BIODROP είναι ένας συνδυασμός συστήματος με προώθηση και κατάπτωση pellet. Δύο ηλεκτρομειωτήρες προωθούν το καύσιμο από το σιλό στον πυρηνοκαυστήρα. Ο δεύτερος προωθεί το καύσιμο στην εστία. Τα δύο συστήματα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Πλεονεκτήματα:

  • Σύγχρονος σχεδιασμός,
  • Εξελιγμένη τεχνολογία καύσης,
  • Ασφαλής λειτουργία,
  • Τοποθέτηση σιλό δεξιά ή αριστερά,
  • Μικρός όγκος συγκροτήματος, ιδανικό για μπαλκόνια και μικρά λεβητοστάσια,
  • Εύκολη μεταφορά- τοποθέτηση.

Λέβητας βιομάζας BIOPLEX (18-1.620kW)

Κωδ.: HL

Ένα πλήρες συγκρότημα με καυστήρα βιομάζας τύπου κοχλία και σιλό, κατάλληλο για ελαιοπυρήνα, τόφλια, κουκούτσια, agropellet, κάρβουνα, ξύλα, καλαμπόκι, σιτάρι.

Χαλύβδινος λέβητας με κυλινδρικό φλογοαυλωτό εναλλάκτη. Τρεις διαδρομές καυσαερίων – τύπου e.

O  λέβητας HL  για καύση στερεών καυσίμων καίει διάφορα στερά σε διάμετρο 5-25 mm με αυτόματη τροφοδοσία: κάρβουνα, ελαιοπυρήνα, pellet, agropellet, κοκούτσια, φλοιούς κ.ά., καθώς και ξύλα ή μπρικέτες με χειροκίνητη τροφοδοσίας. Διατίθεται και έκδοση BIOMIX με ενσωματωμένο σύστημα ανάδευσης για ροκανίδια και πριονίδια. Επίσης έχει τη δυνατότητα προσαρμογής καυστήρα πετρελαίο για βοηθητική/εναλλακτική χρήση.

Διαθέτει σύστημα τροφοδοσίας με ηλεκτροκινητήρα, σύστημα καύσης με φυσητήρα, σύστημα πυρόσβεσης, σετ ασφαλείας, δοχείο στάχτης, εργαλεία καθαρισμού. Στο μπροστινό μέρος του λέβητα υπάρχουν τρεις πόρτες για καθαρισμό, συντήρηση, και απομάκρυνση στάχτης. Η έναυση γίνεται χειροκίνητα. 

Ο λέβητας είναι κατάλληλος για κατοικίες, βίλες, εξοχικά σπίτια, και δίνει τη δυνατότητα απεξαρτητοποίησης από πετρέλαιο και αέρια καύσιμα, με δυνατότητα για καύση οποιουδήποτε στερεού κατάλοιπου. Άψογη λειτουργία, υψηλή απόδοση, εύκολος καθαρισμός, ελάχιστη συντήρηση.

Το σιλό αποτελεί τη δεξαμενή καυσίμου και είναι μεγάλης χωρητικότητας ώστε να επαρκεί για 4 έως 7 ημέρες (ανάλογα με τη ζήτηση). Η πλήρωση του σιλό γίνεται χειροκίνητα ή -προαιρετικά- με αυτοματισμό. Μέσω ενός κοχλία μεταφέρεται το καύσιμο στην εστία, όπου γίνεται η καύση. Ένας μαντεμένιος “καταλύτης” διατηρεί θερμή την εστία και αυξάνει την απόδοση κατακαίγοντας όλα τα άκαυστα σωματίδια.